Filter ▼
x
Lör
Sön
Mån
Tis
Ons
Tor
Fre
After work i Gamla stan, Stockholm idag
Sugen på Afterwork efter jobbet? Afterworkare, här hittar du AW-erbjudanden på dryck och mat, aktiviteter som du inte får missa, livemusik, happy hour, quiz, kvällsbuffé, fredagsmys och mycket mer! Här listar vi de bästa restaurangerna, barerna och pubarna som erbjuder afterwork i hela Sverige varje dag. Jämför Gamla stan, Stockholms After work-ställen baserat på din plats, pris eller menyn. Spara dina favoriter med ❤️-hjärtat.
OBS! Öppettiderna kan variera under jul och nyår och vissa restauranger kan vara stängda under helgdagar på grund av jultomtar och sånt. Kontakta restaurangen direkt för aktuell information. Hitta Julbord 2025 i din stad HÄR och Nyårsmiddag 2025/2026 på restaurang HÄR.
Själagårdsgatan 9
111 31 Stockholm
121m
18:00-20:00
449Kr
Vinprovningar & champagneprovningar på Källarvalv Gamla Stan på utvalda datum från
449Kr
Under kvällen får du lära dig mer om hur du serverar champagne till mat och olika tilltugg och servera en förstklassig måltid eller efterrätt i ditt eget hem. Under cirka 2 timmar blir du guidad av en personlig sommelier som bjuder på skratt och lärdomar.
DATUM 2025
11 december 2025 kl 19:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
11 december 2025 kl 19:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
12 december 2025 kl 18:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
12 december 2025 kl 21:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 12:00
Svensk provning med svenska ostar av högsta kvalitet på Källarvalv Gamla Stan
599Kr
13 december 2025 kl 15:00
Italiensk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
499Kr
13 december 2025 kl 16:00
Klassisk champagneprovning på Källarvalv Gamla Stan
645Kr
13 december 2025 kl 16:00
Champagneprovning med ost och choklad på Källarvalv Gamla Stan
645Kr
13 december 2025 kl 18:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
13 december 2025 kl 20:00
Vinprovning med ost och choklad på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 20:00
Choklad och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
499Kr
13 december 2025 kl 20:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 20:00
Wine tasting in English på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 20:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
13 december 2025 kl 21:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
20 december 2025 kl 20:00
Wine tasting in English på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
20 december 2025 kl 20:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
Boka provning
Österlånggatan 28
111 31 Stockholm
193m
16:00-18:00
795Kr
Cocktailkurs på Taysta Vasagatan på utvalda datum från
795Kr
Du kommer lära dig allt du behöver veta om cocktails och att göra dina egna goda cocktails. Allt i ledning av en professionell bartender. En perfekt kurs för AW! Det blir en rolig kväll med lättsam stämning, och självklart fullt med goda drinkar och spännande cocktails.
DATUM 2025
12 december 2025 kl 16:00
Cocktailkurs med tapas på Taysta Vasagatan
795Kr
13 december 2025 kl 13:00
Cocktailkurs med tapas på Taysta Vasagatan
795Kr
19 december 2025 kl 16:00
Cocktailkurs med tapas på Taysta Vasagatan
795Kr
20 december 2025 kl 13:00
Cocktailkurs med tapas på Taysta Vasagatan
795Kr
26 december 2025 kl 16:00
Cocktailkurs med tapas på Taysta Vasagatan
795Kr
27 december 2025 kl 13:00
Cocktailkurs med tapas på Taysta Vasagatan
795Kr
Boka nu
Österlånggatan 28
111 31 Stockholm
207m
18:00-20:00
140Kr
Vinprovningar i Stockholm på utvalda datum från
140Kr
Taysta organiserar vinprovningar av hög kvalitet och under trivsamma former i exempelvis middagssalen på Operakällaren eller i ett mysigt källarvalv i Gamla stan.
Under ca 2 timmar blir du guidad av en professionell sommelier, som går igenom grundsmakerna och metodiken för att prova vin, för att sedan gå vidare till själva vinprovandet. Samtliga viner är av garanterat god kvalitet med intressanta egenskaper.
DATUM 2025
10 december 2025 kl 16:00
Bubbelprovning på Kungsholmens matstudio
490Kr
10 december 2025 kl 18:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
10 december 2025 kl 18:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
11 december 2025 kl 16:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
590Kr
11 december 2025 kl 18:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
11 december 2025 kl 18:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
11 december 2025 kl 18:15
Glas- & vinprovning på Källarvalv Vasastan
575Kr
11 december 2025 kl 19:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
11 december 2025 kl 19:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
12 december 2025 kl 16:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
12 december 2025 kl 16:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
12 december 2025 kl 17:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
12 december 2025 kl 18:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
12 december 2025 kl 18:00
Ost och vinprovning på Ostbutik Hornsgatan
495Kr
12 december 2025 kl 18:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
12 december 2025 kl 18:00
Ost och vinprovning på Ostbutik Hornsgatan
595Kr
12 december 2025 kl 18:30
Aperol spritz - skola på Kungsholmens matstudio
890Kr
12 december 2025 kl 21:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 12:00
Svensk provning med svenska ostar av högsta kvalitet på Källarvalv Gamla Stan
599Kr
13 december 2025 kl 14:00
Amaroneprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
13 december 2025 kl 14:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
13 december 2025 kl 15:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
13 december 2025 kl 15:00
Italiensk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
499Kr
13 december 2025 kl 16:30
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
590Kr
13 december 2025 kl 17:30
Bubbelprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
13 december 2025 kl 18:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
13 december 2025 kl 20:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 20:00
Choklad och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
499Kr
13 december 2025 kl 20:00
Vinprovning med ost och choklad på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 20:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
13 december 2025 kl 20:00
Wine tasting in English på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
13 december 2025 kl 21:00
Ost och vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
16 december 2025 kl 17:30
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
16 december 2025 kl 18:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
17 december 2025 kl 18:00
Amaroneprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
17 december 2025 kl 18:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
17 december 2025 kl 19:00
Klassisk vinprovning på Vasastans vinkällare
650Kr
18 december 2025 kl 16:00
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
596Kr
18 december 2025 kl 18:00
Bubbelprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
19 december 2025 kl 16:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
19 december 2025 kl 16:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
19 december 2025 kl 17:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
19 december 2025 kl 18:00
Amaroneprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
19 december 2025 kl 18:00
Klassisk vinprovning på Gamla Stans vinkällare
449Kr
19 december 2025 kl 18:30
Aperol spritz - skola på Kungsholmens matstudio
890Kr
19 december 2025 kl 21:00
Ost och vinprovning på Gamla Stans vinkällare
549Kr
20 december 2025 kl 14:00
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
590Kr
20 december 2025 kl 14:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
20 december 2025 kl 15:00
Minivinprovning på Vasastans vinbar
199Kr
20 december 2025 kl 16:30
Bubbelprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
20 december 2025 kl 17:00
Minivinprovning på Valhallavägens vinbar
140Kr
20 december 2025 kl 17:30
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
20 december 2025 kl 18:30
Klassisk vinprovning på Gamla Stans vinkällare
449Kr
20 december 2025 kl 20:00
Wine tasting in English på Källarvalv Gamla Stan
549Kr
20 december 2025 kl 20:00
Klassisk vinprovning på Källarvalv Gamla Stan
449Kr
20 december 2025 kl 21:00
Ost och vinprovning på Gamla Stans vinkällare
549Kr
27 december 2025 kl 18:00
Vinprovning med ost och choklad på Gamla Stans vinkällare
549Kr
30 december 2025 kl 17:30
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
590Kr
05 januari 2026 kl 18:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
07 januari 2026 kl 16:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
490Kr
07 januari 2026 kl 17:00
Lyxig italiensk vinprovning på Kungsholmens matstudio
890Kr
07 januari 2026 kl 18:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
08 januari 2026 kl 18:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
09 januari 2026 kl 17:00
Bubbelprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
09 januari 2026 kl 18:00
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
590Kr
09 januari 2026 kl 18:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
09 januari 2026 kl 18:00
Ost och vinprovning på Ostbutik Hornsgatan
595Kr
09 januari 2026 kl 18:30
Aperol spritz - skola på Kungsholmens matstudio
890Kr
09 januari 2026 kl 19:00
Blind vinprovning - Kan du gissa vinet? på Kungsholmens matstudio
590Kr
10 januari 2026 kl 13:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
10 januari 2026 kl 14:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
10 januari 2026 kl 15:00
Lyxig italiensk vinprovning på Kungsholmens matstudio
890Kr
10 januari 2026 kl 16:30
Festlig italiensk vinprovning - med bubbel & drinkar på Kungsholmens matstudio
590Kr
10 januari 2026 kl 16:30
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
10 januari 2026 kl 17:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
10 januari 2026 kl 17:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
10 januari 2026 kl 17:30
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
12 januari 2026 kl 18:00
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
590Kr
13 januari 2026 kl 17:30
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
14 januari 2026 kl 16:00
Amaroneprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
14 januari 2026 kl 18:00
Vinresan genom Italien på Kungsholmens matstudio
590Kr
14 januari 2026 kl 18:00
Ost och bubbelprovning på Ostbutik Hornsgatan
595Kr
15 januari 2026 kl 16:00
Bubbelprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
15 januari 2026 kl 17:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
15 januari 2026 kl 18:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
16 januari 2026 kl 17:00
Vinprovning Italiens bästa röda – från Amarone och Chianti till Barolo och nya favoriter på Kungsholmens matstudio
590Kr
16 januari 2026 kl 17:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
16 januari 2026 kl 18:00
Vinprovning 4 viner & 4 ostar – kombinera ost och vin på Kungsholmens matstudio
690Kr
16 januari 2026 kl 18:00
Ost och vinprovning på Ostbutik Hornsgatan
595Kr
16 januari 2026 kl 18:30
Aperol spritz - skola på Kungsholmens matstudio
890Kr
16 januari 2026 kl 19:00
Amaroneprovning på Kungsholmens matstudio
590Kr
17 januari 2026 kl 13:00
Lyxig italiensk vinprovning på Kungsholmens matstudio
890Kr
17 januari 2026 kl 14:00
Baroloprovning på Kungsholmens matstudio
690Kr
Boka vinprovning
Norrlandsgatan 3
111 47 Stockholm
915m
19:00-20:00
450Kr
Vinprovningar på Systembolaget Stockholm PK-huset på utvalda dagar kl 19.00 från
450Kr
DATUM 2025
10 nov: Italienska storheter: Toscana & Piemonte – premium
2000Kr
När det kommer till Italiens röda viner, så är det utan tvekan Piemonte och Toscana som är i spetsen. Under kvällen upptäcker vi druvorna nebbiolo och sangiovese under sina bästa förhållanden, men även någon mer "doldis" kan komma att dyka upp.
11 nov:
Vinlandet Italien – en introduktion
600Kr
Italien är ett vinland med stor variation. På denna provning får man vara med en introduktion till italienska viner. Vi provar viner från några av de mest kända regionerna och förklarar skillnaderna. På denna provning kan alla typer av vin förekomma.
17 nov:
Cabernet sauvignon jorden runt – en fördjupning
800Kr
18 nov:
Vita viner – en introduktion
450Kr
20 nov:
Beaujolais – inte bara nouveau
650Kr
24 nov:
Drycker längs Europas atlantkust
700Kr
Från Kanarieöarna i söder, upp längs Portugisiska kusten, vidare till Baskien, Bordeaux och avslut i England. Den Europeiska atlantkusten erbjuder ett maritimt klimat och tack vare golfströmmens påverkan så hittar vi ett varierat utbud av vinstilar och andra drycker. På denna provning kan vi komma att prova olika drycker från olika kategorier.
26 nov:
Rare & old – superpremium
3000Kr
På denna provning delar vi på värdskapet mellan två provningshandledare. Vi diskuterar viner med betydande ålder och som kan hamna som ett utrop på auktion! Passa på att lära er mer om viner som investering, hur aromer ändras med mognad samt att helt enkelt få prova några riktigt unika flaskor. Välkomna!
27 nov:
Röda viner – en introduktion
450Kr
2 dec:
Svenska viner
700Kr
8 dec:
Fatlagring och flaskmognad – en fördjupning
800Kr
Vad händer med karaktären på ett vin när det fatlagras eller får ligga i en vinkällare en längre tid? Vilka viner vinner på lagring och vilka bör konsumeras redan inom bara ett par år? Det är några av frågorna vi reder ut i denna provning. Alla typer av viner kan förekomma i denna provning.
9 dec:
Best of 2025 – året som gick – premium
2500Kr
Vi sammanfattar året 2025 genom att köra en duell mellan vinnarna av några av årets "prestigeprovningar". Hur går det ikväll? Vad det rätt vin som vann? Upprepar dom bravaden? Till prestigeprovningar görs ett omsorgsfullt urval av viner som är intressanta ur ett smak- och marknadsmässigt perspektiv samt följer en "röd tråd".
11 dec:
Norra Rhône - premium
1700Kr
Norra Rhônedalen har lång tradition i att framställa prestigeviner. Hermitage, Côte-Rôtie och Condrieu andas högsta kvalité och tillsammans tar vi en rundtur i den högre prisklassen. Vi upptäcker vad druvorna syrah och viognier m.f har att erbjuda i händerna på regionens främsta vinmakare och vi kommer därför att prova både röda och vita viner.
12 jan:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
13 jan:
Vinlandet Italien – en introduktion
600Kr
Italien är ett vinland med stor variation. På denna provning får man vara med på en introduktion till italienska viner. Vi provar viner från några av de mest kända regionerna och förklarar skillnaderna. På denna provning kan alla typer av vin förekomma.
14 jan:
Klassiska röda distrikt: Bordeaux, Rioja, Toscana
700Kr
Klassiska distrikt är på frammarsch inom vinvärlden. Vi påbörjar en rundtur genom att jämföra skillnader och likheter mellan Bordeaux, Rioja och Toscana.
20 jan:
Pinot noir jorden runt – en fördjupning
1000Kr
Älskad men svårodlad. Prisad men även till högre priser. Många anser att Pinot noir är "the holy grail" av druvor och som otaliga vinmakare försöker uppnå perfektion med. I detta pinot noir-VM så utforskar vi druvan från olika länder. Men vilket område går segrande ur turneringen?
22 jan:
Piemonte: Barolo och grannar – en fördjupning
800Kr
Piemonte - "Landet vid bergets fot". Piemonte anses som en av de mest mångfacetterade vinregionerna i världen. Förutom Bourgogne är det svårt att tänka sig ett vindistrikt där begreppet terroir är lika betydelsefullt. I Piemonte huserar kända regioner som Barolo och Barbaresco, men det görs andra viner här också. Tillsammans utforskar vi vinerna och stilarna från nordvästra Italien. I denna provning fokuserar vi främst på röda viner men andra typer av vin kan förekomma.
27 jan:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
28 jan:
Rhônedalen: nord vs syd
750Kr
Rhônedalen är en klassisk fransk vinregion. Men vad skiljer vinerna från norra och södra rhônedalen? Är det ens vettigt att prata om en och samma region? Vi går igenom historia, druvor och jordmån. Vad som särskiljer regionen och vad som gör Rhône så speciellt behandlas. Vi provar och diskuterar skillnader och likheter mellan norra och södra Rhône. Fokus kommer vara på regionens röda viner även om alla typer av vin görs.
29 jan:
Vita viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett vitt vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om sötma, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar vitt vin med mat. Välkommen!
9 feb:
Det mindre kända Europa
700Kr
Vi utforskar vad Europa har att erbjuda bortom de absolut mest kända regionerna och länderna. Mindre kända ursprung kommer varvas med mindre kända druvor. En spännande resa som öppnar ögonen för nya vinupplevelser samt nya trender! Vi kommer att prova både rött och vitt vin.
11 feb:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
12 feb:
Frankrikes vita: klassiker och uppstickare – en fördjupning
800Kr
Frankrike har några av världens mest kända ursprung för vita viner: Bourgogne, Chablis, Alsace och Loire för att nämna några. På denna provning fokuserar vi på både kända områden men också nya mindre kända franska distrikt som erbjuder vita viner. Välkommen!
16 feb:
Vinlandet Spanien – en introduktion
600Kr
Spanien är ett vinland med stor variation. På denna provning får man vara med på en introduktion till spanska viner. Vi provar viner från några av de mest kända regionerna och förklarar skillnaderna. På denna provning kan alla typer av vin förekomma.
19 feb:
Brunello di montalcino – premium
1700Kr
Brunello, klonen av Sangiovese som har sin högborg i Montalcino, Toscana. Vi kommer tillsammans göra en resa mellan regionens absoluta toppviner och därmed även några av Italiens främsta. Är det lagringen på fat som står i fokus eller kan vi urskilja specifika växtplatser? Till premiumprovningar görs ett omsorgsfullt urval av viner som är intressanta ur ett smak- och marknadsmässigt perspektiv samt följer en "röd tråd".
23 feb:
Klassiska röda distrikt: Bourgogne, Piemonte, Rhône
700Kr
Klassiska distrikt är på frammarsch inom vinvärlden. Vi påbörjar en rundtur genom att jämföra skillnader och likheter mellan Bourgogne, Piemonte och Rhône
24 feb:
Nya Sydafrikas växtplatser – en fördjupning
800Kr
Mycket har hänt vinmässigt de senaste trettio åren i Sydafrika. En ny generation vinmakare återupptäcker gamla vingårdar och utforskar nya växtplatser för att göra moderna, terroir-drivna viner. Under kvällen provar vi olika vinstilar från några av Sydafrikas främsta växtplatser.
25 feb:
Italien runt – en fördjupning
800Kr
Italien är ett av världens största vinländer, med både kända regioner, vinstilar och inhemska druvor. Följ med på en fördjupad rundresa bland klassiska regioner samt mindre kända vinområden. I Italien görs alla typer av vin och på denna provning kan det förekomma flera olika typer.
26 feb:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
2 mar:
Vinlandet Frankrike – en introduktion
600Kr
Frankrike är ett vinland med stor variation. På denna provning får man vara med om en introduktion till franska viner. Vi provar viner från några av de mest kända regionerna och förklarar skillnaderna. På denna provning kan alla typer av vin förekomma.
4 mar:
Puligny-Montrachet: mer än bara grand cru – premium
1500Kr
Fortsättning på vår serie om enskilda kommuner i bourgogne. Näst på tur är Puligny-Montrachet. Puligny-Montrachet är enligt de flesta vinskribenter den främsta kommunen för vita viner i hela bourgogne! Men vad gör Puligny så överlägsen? Kanske är det tillgången till Grand cru - Montrachet. Namnet Puligny-Montrachet vittnar om stoltheten över sina främsta lägen men Puligny är så mycket mer än bara grand cru. På denna provning utforskar vi vinerna parvis och jämför olika lägen och Lieu-dit.
5 mar:
Kalifornien: Napa och grannar – en fördjupning
800Kr
Kalifornien står för ca 90% av USA:s vinodlingsareal och vi kan därför garantera en bredd av stilar och kvalitetsnivåer under denna provning. Cabernet Sauvignon från Napa Valley, Pinot Noir från Sonoma Coast och en och annan Chardonnay från Santa Barbara.
9 mar:
Spanien runt – en fördjupning
800Kr
Spanien är ett av världens största vinländer, med både kända regioner, vinstilar och druvor. Följ med på en fördjupad rundresa bland klassiska såväl som nyare regioner samt mindre kända vinområden. I Spanien görs alla typer av vin och därför kan det givetvis förekomma alla vinstilar på denna provning.
11 mar:
Bordeaux på bredden
800Kr
Bordeaux är en appelation utmed floderna Dordogne och Garonne i sydvästra Frankrike. Där dessa båda floder möts bildas Gironde som flyter ut i havet. Bordeaux är känt för sina exklusiva Premier cru lägen. Men under kvällens provning går vi igenom Bordeaux på bredden. Vi provar olika typer av vin från både kända och mindre kända kommuner, ifrån olika hierarkinivåer med en helt egen smak och färg.
16 mar:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
19 mar:
Super tuscans – premium
1700Kr
Hur ska man bygga kropp och kraft på sangiovese? Detta blev startskottet på en trend på vinmakning som kom att kallas "Super tuscans" eller super bordsviner. Klassificeringen blev nämligen ett enkelt bordsvin men priserna gick genom taket och slog alla rekord för viner från Toscana. Idag finns ett antal giganter kvar som håller sig kvar på toppen av världens mest eftertraktade viner. På denna provning ska vi försöka reda ut historien och även få en smakupplevelse av vinerna!
23 mar:
Vinlandet Portugal – från Douro till Madeira
700Kr
Portugal har en hel del gömda skatter vinmässigt. Druvor som få kan uttala rätt och områden som är obekanta för de flesta. På denna provning gör vi en odyssé genom hela Portugal och provar flera olika typer av vin från landet.
24 mar:
Vita viner – en introduktion, Johanna
Hur får ett vitt vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om sötma, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar vitt vin med mat. Välkommen!
25 mar:
Vosne-Romanée: mer än bara grand cru – premium
2000Kr
Vi fortsätter vår serie om Bourgogne och enskilda kommuner. Vosne-Romanée står näst på tur och är bourgognes mest eftertraktade appelation. Markpriserna här når astromomiska nivåer! För en vinmakare, är det en nåd att stilla bedja om, att få vinifiera druvor från denna så högt ansedda appelation. Men Vosne-Romanée är så mycket mer än bara "La Romanèe", "La Romanèe Conti" och "La Tache". På denna provning djupdyker vi i olika lägen, studerar jordmån och temperament hos vinmakaren. Välkomna!
26 mar:
Pre-phylloxera viner: gamla oympade stockar – en fördjupning
1100Kr
Det sägs att hela världens vinrankor är ympade på amerikanska rotstockar som är härdiga mot vinlusen. Lusen som ödelade nästan hela världen under 1800-talet. MEN det finns några områden som fortfarande aldrig ympats och fortfarande står på sina originalrötter. På denna provning får ni följa med på en unik resa till unika pre-phylloxera vingårdar som inte angripits av vinlusen.
31 mar:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
8 apr:
Frankrike runt – en fördjupning
800Kr
Frankrike är ett av världens största vinländer, med både kända regioner, vinstilar och druvor. Följ med på en fördjupad rundresa bland klassiska regioner samt mindre kända vinområden. I denna provning kan alla typer av vin förekomma.
9 apr:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
13 apr:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
14 apr:
Upptäck viner från Jura
750Kr
Jura, en liten, trendig region i östra Frankrike som bjuder på en rad olika stilar av vin – från modern chardonnay och pinot noir till så kallad vin jaune. Under kvällen upptäcker vi Juras spännande druvsorter och olika vinstilar.
16 apr:
Klassisk Riesling: Mosel, Rheingau, Alsace
800Kr
Riesling – denna matvänliga, uttrycksfulla och mångsidiga druva! Älskad av både vinmakare och vinälskare för att ge uttryck för sin växtplats. Provningen tar avstamp i Rieslingens hemland Tyskland, närmare bestämt i Mosel och Rheingau för att sen fortsätta resan över gränsen till Alsace. Vi kommer att koncentrera oss på främst den torra stilen av Riesling och jämföra hur klimat och växtplats påverkar denna ädla druva, men även söta exemplar kommer att provas.
20 apr:
Chile vs Argentina
700Kr
Vad har dessa länder som ligger vid Andernas fötter att erbjuda? Från svalklimatsområden vid Chilenska kusten upp till Argentinas höghöjdsviner flera tusen meter över havet. Vi pratar historia, klimat och den nya generationens vinmakare. Tyngdpunkten kommer att ligga på rött vin, men även vitt vin kommer att förekomma.
21 apr:
Spanien – premium
1700Kr
Spanien är en av världens främsta producenter av kvalitetsviner. Vi gör en rundresa genom Spaniens främsta områden och provar några av de mest kända vinerna därifrån. Fokus kommer att ligga på landets röda viner, men vi kan komma att prova något vitt vin. Till premiumprovningar görs ett omsorgsfullt urval av viner som är intressanta ur ett smak- och marknadsmässigt perspektiv samt följer en "röd tråd"
22 apr:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
27 apr:
Judgement of Paris - 50 år senare – superpremium
3000Kr
En av historiens mest kända provningar är Judgement of Paris 1976 då de mest kända vinerna från Frankrike mötte amerikanska uppkomlingar. På denna provning fokuserar vi på vinerna från Bordeaux och Napa. Vi tar oss igenom hur resultat gick, vilka viner som provades samt undersöker hur några av vinerna står sig mot varandra idag, givetvis med nyare årgångar.
28 apr:
Tyskland vs Österrike
700Kr
Två vinländer möts i glaset - de delar både språk och många druvsorter, men uttrycker dem på olika sätt. I denna provning utforskar vi dels hur Tyskland och Österrike tolkar gemensamma klassiker såsom riesling, men ställer också andra signaturdruvor mot varandra. Provningen innehåller både vitt och rött vin. Prost und herzlich willkommen!
11 maj:
Nya druvor på frammarsch
700Kr
I klimatförändringarnas spår skrivs mycket om nya druvor som alla kan möta framtidens utmaningar för vinodling. Hur smakar dem? Vilka egenskaper i druvorna vill man dra nytta av? Nya druvor på frammarsch utmanar också redan väl etablerade och kända vinstilar. Det finns vinregioner i världen som inte längre lämpar sig för vinodling på grund av förhöjda temperaturer. Kan nya druvsorter och nya sätt att hantera druvorna på vara svaret på problemet? Här får du smaka på framtidens vin!
12 maj:
Sommarens grillviner (OBS! serveras ej mat)
600Kr
Sommaren står för dörren och grillen plockas fram. Men hur ska vi tänka med drycken beroende på vad som hamnar på grillen? Under kvällen provar vi olika typer av viner samtidigt som vi pratar om hur vi ska tänka när de ska kombineras med mat från grillen. (Obs, det serveras ej mat, endast dryck under kvällen)
14 maj:
Barolo cru – premium
1700Kr
Barolo har tagit steget in i "fine wine" världen på allvar. Idag ska det vara särskilda lägen från olika kommuner och enskilda vingårdar (så kallade MGA). Vad säger lagstiftningen och vad är på gång - hur är klassificeringen och strukturen uppbyggd i regionen? Finns det smakskillnader på vinerna om druvorna odlats i olika kommuner och lägen? Följ med på en smakresa i nebbiolo-land i den högre prisklassen.
18 maj:
Frankrike vs Australien – premium
2000Kr
1976 ställdes Frankrike mot USA i den legendariska provningen "Judgement of Paris". Vad händer om vi fullföljer den idén men istället ställer Frankrike mot det otroligt snabbt mognande vinlandet Australien. Vi undersöker några av dessa giganters bästa viner, både redan etablerade och kanske några nykomlingar. I denna provning kan alla typer av vin förekomma men fokus kommer ligga på röda viner.
19 maj:
Josiga röda viner en tisdag med Johanna
650Kr
Josiga viner har blivit ett populärt uttryck, både bland våra kunder och i branschen. Ofta syftar man på lätta röda viner med en hög fräschör. Viner som är fruktiga eller kryddiga men sällan strama och krävande av mat, perfekta att avnjutas som de är - kanske en helt vanlig tisdag! Johanna är er ciceron och guidar er genom denna provning. Vi utforskar både kända men också nya druvsorter. En bekantskap med en vinstil som kan kallas Josiga viner. Idag är det tisdag. Er handledare är Johanna!
20 maj:
Vita viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett vitt vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om sötma, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar vitt vin med mat. Välkommen!
21 maj:
Grenache jorden runt – en fördjupning
800Kr
Denna lilla soldyrkare kan komma i många olika skepnader. Den kan vara solo, i blandningar, fjäderlätt eller kraftfull. Många kända områden kommer visas upp med fokus på Spanien och Södra Frankrike. Upptäck druvans alla fantastiska sidor!
26 maj:
Medelhavet runt
750Kr
Vi upptäcker Europas vinregioner runt Medelhavet, från Libanon i öster, Spanska solkusten i väster och däremellan havets öar. Vi provar både röda och vita viner och bildar oss en uppfattning om vad Medelhavet har att erbjuda.
3 jun:
Röda viner – en introduktion
450Kr
Hur får ett rött vin sin karaktär och hur kan vi identifiera olika stilar? Under denna provning får du lära dig mer om strävhet, syra och fyllighet. Vi lär oss om provningsteknik och om hur man kan tänka när man matchar rött vin med mat. Välkommen!
4 jun:
Sommarens rosényheter
600Kr
Vad skiljer ett rosévin från ett rött eller vitt vin? Hur får det sin karakteristiska färg och vilka olika smaker kan man hitta? Tillsammans upptäcker vi olika stilar bland sommarens nyheter, samt lär oss mer om tillverkning, provningsteknik och vad man kan tänka på om man vill kombinera rosévin med mat.
Sergels Torg 29
111 57 Stockholm
1.1km
10:00-17:00
66Kr
After work på ERTH Hötorgshallen från
66Kr
Välkommen till ERTH, en ny kött-deli och restaurang i Hötorgshallen (en trappa ner, plats nummer 8).
2 rätters råbiffmeny från
216Kr
Huvudrätt
1/1 -portion råbiff med pommes frites
Välj mellan klassisk eller Asiatisk råbiff
Efterrätt
Creme Brûlée
Stor fatöl
89Kr
Liten fatöl
66Kr
Cider
75Kr
Cava glas
120Kr
Vin glas från
115Kr
Gin & Tonic 4cl
145Kr
Äppelmust/läsk
39Kr
AW Erbjudande
Renstiernas gata 22
116 31 Stockholm
1.4km
16:00-23:00
59Kr
After work på Raouche Södermalm från
59Kr
Öl från
59Kr
Shots/Raki 1cl
29Kr
Cava glas
99Kr
Vin glas från
139Kr
Alkoholfritt finns
16 rätter avsmakningsmeny med grillrätt från
333Kr
Påfyllning ingår (endast kalla meze). Denna meny måste väljas av hela bordet.
MENY
Grill:
Kebab
Kyckling
Oxfilé
Kalla meze
Hummus
Krämig röra på kikärtor och sesampasta
Moutabbal badenjan
Krämig auberginerörra
Tarator De Jej
Kycklingröra med saltgurka och sesampasta
Mhammara
Stark valnötsröra med paprika, chili, ströbröd och olivolja
Labne
Libanesisk yoghurt med mynta
Warak Inab
Ris- och grönsaksfyllda vinblad med mynta, citron och olivolja
Zaitun Salata
Oliver, lök, paprika och olivolja
Tabbouleh
Persiljesallad, tomat, lök, bulgur och citron
Varma meze
Halloumi
Grillad halloumiost
Batata Harra
Marinerade potatisklyftor i citron, chili och vitlök
Falafel
Friterade bön- och kikärtsbollar med vitlök och sesam
Jawaneh
Stekta kycklingvingar marinerade i vitlökssås och koriander
Kibbe Trablosie
Friterade bulgurbollar fyllda med lök och nötfärs
Fatajer
Spenatpiroger
Rakakat Jebneh (ostrulle)
Ostfyllda filodegsrullar
Karides
Stekta jätteräkor marinerade i koriander och vitlök
AW Erbjudande
Tegnérgatan 2C
113 58 Stockholm
1.8km
16:30-18:00
695Kr
Ölprovningar på Man in the Moon på utvalda datum
695Kr
Man in the Moon på Vasastan har Sveriges största utbud av öl. Med öler lagrat sedan 80-talet och med ett utbud av fler än 650 ölsorter så är det svårslaget. Under kvällen tar ölmästaren med dig genom smakvärlden samt bjuder på kunskaper och en massa spännande historier. Under tiden får du prova olika ölsorter tillsammans med passande tilltugg och smakbitar.
DATUM 2025
14 februari 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
21 mars 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
18 april 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
16 maj 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
30 maj 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
20 juni 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
04 juli 2026 kl 16:30
Klassisk ölprovning på Man in the Moon
695Kr
Boka ölprovning
Västerlånggatan 68
111 29 Stockholm
220m
17:00-19:00
550Kr
Ölprovningar på Ardbeg Embassy på utvalda datum från
550Kr
Under kvällen tar ölmästaren med dig genom smakvärlden samt bjuder på kunskaper och en massa spännande historier. Under tiden får du prova olika ölsorter tillsammans med passande tilltugg och smakbitar.
DATUM 2026
07 mars 2026 kl 15:00
Klassisk ölprovning
550Kr
18 april 2026 kl 15:00
Klassisk ölprovning
550Kr
08 maj 2026 kl 17:30
Burger och ölprovning
849Kr
16 maj 2026 kl 15:00
Klassisk ölprovning
550Kr
06 juni 2026 kl 17:30
Burger och ölprovning
849Kr
11 juli 2026 kl 15:00
Klassisk ölprovning
550Kr
Boka provning
Brunkebergstorg 3
111 51 Stockholm
699m
17:00-03:00
85Kr
After work på Moyagi i Norrmalm från
85Kr
Karaokerum, cocktails och asiatisk soul food.
AW pris på karaoke kl 17.00-18.45
195Kr
Fatöl från
90Kr
Cider
85Kr
Sake
85Kr
Sake flaska
295Kr
Äpplevin 300ml
295Kr
Vin glas från
120Kr
Cava glas
125Kr
Läsk
39Kr
Omakase (Avsmakningsmeny)
397Kr
MENY
1. Rätt
Edamame, dashi och gochugaru
Sojabönor med japansk fond och koreanska chiliflingor
2. Rätt
”Tataki”
Brynt lax, wasabi, forellrom, yuzu (japansk citrus)
3. Rätt
”Dakgangjeong”
Söt krispig koreansk friterad kyckling, salladslök, soja, vitlök, gochujang chilipasta, jordnötter
4. Rätt
”Moyagi”
Broccoli, blomkål, hoisinsås, stekt vitlök, krasse
serveras med ris, rostade sesamfrön
5. Efterrätt
”Posset” tuille
Yuzuhallon, krispiga rån, citronmeliss
Omakase-erbjudande: 30% rabatt
Norrmalmstorg 2
111 47 Stockholm
910m
12:00-23:00
69Kr
Afterwork på Bino - Bistro Nobis i Nobis Hotel Stockholm från
69Kr
Flasköl från
72Kr
Cider
79Kr
Vin glas från
145Kr
Cava glas
150Kr
Nobis Cocktails
195Kr
Mocktails från
69Kr
Läsk
44Kr
Charkbricka från
195Kr
Prosciutto di parma, coppa di parma, truffle salami, mortadella pistachio, mozzarella, piccadilly tomatoes, artichoke cream and garlic bread
Pommes frites
70Kr
Snacks från
65Kr
3-rätters köttmeny från
383Kr
Förrätt
RÅBIFF
Svenskt ytterlår serveras med calabra-dressing, surdegsbrödsmulor, picklad och krispig lök
Huvudrätt
FÄRSK PASTA MED RAGU GJORD PÅ HÖGREV
Rödvin, San Marzano tomater, och Parmigiano reggiano bräserad i 5 timmar
Efterrätt
Havtornspannacotta
daim topping, salt kola och hallonpulver
3-rätters skaldjursmeny från
419Kr
Förrätt
Halstrad gulfenad tonfisk
puttanescasås, med oliver, kapris, tomat och friterad schalottenlök
Huvudrätt
Krämig fisksosoppa
med hummerfond, lax, torsk, räkor serveras med saffranmajonnäs och rostad levain
Efterrätt
Havtornspannacotta
daim topping, salt kola och hallonpulver
Erbjudande: 3-rätters meny 383Kr
Folkungagatan 49
116 22 Stockholm
1.2km
11:00-19:00
39Kr
Afterwork på Kellys i Södermalm, Stockholm alla dagar til kl 19 från
39Kr
Gäller ej vid event.
AW MENY
MÅNADENS Öl 50cl flaska
42Kr
HEINEKEN ÖL 40cl
39Kr
BRISKA Päroncider 40cl
49Kr
GLAS VIN
59Kr
ALKOHOLFRITT från
29Kr
HAMBURGERTALLRIK med pommes
129Kr
FLASKNOISETTE med pommes & bearnaisesås
129Kr
SCHNITZEL stekt potatis, ärtor & rödvinssås
129Kr
CAESARSALLAD med kycklingfilé
129Kr
FISH´N CHIPS med remouladsås & pommes
129Kr
Storgatan 20
114 55 Stockholm
1.3km
17:00-23:00
433Kr
After work på Oyster Bar Stockholm: 4-rätters hummermeny från
433Kr
MENY
Aptitretare (2st)
En Krustad med Kalix Löjrom, Citronkräm, toppad med rödlök samt en Crostini med Skagenröra
Förrätt
Hummersoppa med Västerbottentoast
(som serverats på Nobelefterfesten 10 år i rad)
Huvudrätt
1/2 hemkokt hummer som serveras med grillat surdegsbröd och Lobster Island sås
Dessert
Klassisk Créme Brûlée
Bubbel glas från
125Kr
Champagne flaska från
995Kr
Vin glas från
140Kr
Öl 33cl från
80Kr
Alkoholfritt från
85Kr
Äppelmust
69Kr
Läsk
49Kr
Läsk
Hummermeny: 30% rabatt
Vasagatan 52
111 20 Stockholm
1.4km
16:00-23:59
595Kr
Vinprovningar på Bar Nordic i Norrmalm, Stockholm på utvalda datum året rund från
595Kr
Vad är inkluderat:
Provning av 4 olika svenska viner
Delikatesser med nordiska smaker
Matcha vin och mat
Det som är helt unikt är den egna produktionen av viner gjorda på nordiska bär. Ett icke druv- och histaminfritt alternativ med minimal miljöpåverkan.
Boka vinprovning
Folkungagatan 136
11630 Stockholm
1.5km
17:00-23:00
475Kr
AW Ginprovning och bränneribesök på Stockholms Bränneri på utvalda datum
475Kr
Vad är inkluderat:
2 timmars spännande gin-upplevelse
Destillerivisning och historien bakom Stockholms Bränneribakom Stockholms Bränneri
1 Gin & Tonic
Guidad provning av fyra olika sorters gin
Boka ginprovning
Götgatan 84
118 62 Stockholm
1.5km
11:00-19:00
39Kr
After work på The Central Bar Götgatan i Stockholm alla dagar fram till kl 19.00 från
39Kr
AW PRISER
Norrlands guld
40 cl
39Kr
50cl
49Kr
Briska Päron på fat 40 cl
49Kr
Husets viner per glas
59Kr
Fläskfiléplanka inkl. Norrlands Guld 40 cl
129Kr
Alkoholfritt alternativ 119kr
Alkoholfri drink från
20Kr
Närkesgatan 6
116 40 Stockholm
1.6km
16:00-01:00
79Kr
Afterwork på Ugglan Boule & Bar i Stockholm från
79Kr
AW-paket: 1-kamp & Buffe a la Ugglan per person
449Kr
Välj mellan Boule, Rundpingis och Shuffleboard. I paketet ingår 2 timmar aktivitet och Fritidsledare som lär alla spela, organiserar en turnering och efter avslutad kamp delar ut priser till vinnarna (som blir glada). 2 tim aktivitet & 2 tim middag.
DRYCK
Berliner Kindl 50 cl lager 74 kr
Innis&Gunn 40 cl IPA 79 kr
Oppigård 33 cl valfri fl 79 kr
Husets vin rött/vitt glas 79 kr
Prosecco/Cava glas 79 kr
4:a Gin&Tonic 119 kr
Alkoholfritt alt 49 kr
Iskalla järn 3,4 cl Jäger/Mintuu/Fireball 49 kr
Taco buffé a la Ugglan
249Kr
AKTIVITETER DROP-IN
Flipper, Airhockey, Foosball, Arkadspel, Hockeyspel.
Spelkort med 5, 10 eller 20 spel finns att köpa i baren
10 kr per spel
Shuffleboard, Boule, Privatpingis
Ni betalar per minut och spelar så lång eller kort stund ni önskar.
100 kr per person och timme.
Biljard och Dart
Ni betalar per minut och spelar så lång eller kort stund ni önskar.
100 kr per person och timme.
Åldersgräns:23 år utan undantag.
Vanliga frågor
Hur mycket kostar en afterwork i Gamla stan, Stockholm?
En afterwork kostar cirka 55Kr i Gamla stan, Stockholm.















